Få saker går upp mot frasiga, nygräddade våfflor som just tillagats över öppen eld. Njut av skymningen och värmen från lågorna. Var tillsammans i nuet. Imponera gärna med läcker och dekorativ topping på dina lägereldsvåfflor. Prova en kombination av skogens guld – hjortron, crème fraiche och mesost med smak av karamell. Du kommer inte att ångra dig!
Gör så här:
- ispa ihop ägg och socker lätt. Rör i kefir och mjöl växelvis.Tillsätt kardemumma och vatten.
- Ha slutligen i smält smör. Smeten kan med fördel förberedas inomhus, innan man tänder elden. Sedan kan smeten få vila tills elden är igång.
Läcker topping
Med kreativ och god topping förvandlar du våfflan tillett litet konstverk!
Lägg en liten sked gräddfil, toppad med en skiva mesost, på varje våffelhjärta. Garnera med en klick färgglad hjortronpuré eller hjortronsylt. Tadaaa!
Vill du hellre njuta av en mer klassisk våffeltopping rekommenderar vi blåbär och nyvispad grädde.
Obs!
Våffeljärnet är tillverkat av rågjutjärn och måste därför smörjas in ordentligt med fett innan du börjar grädda. Använd kokosfett eller en neutral olja. Järnet bör smörjas in ordentligt med fett de första gångerna det används och gärna efter varje användning.
Ingredienser (10 våfflor)
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 7 dl kefir
- 0,5 dl vatten
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk kardemumma
- 150 gram smör