Hoppa till innehållet
Viltkorvar med uppgraderade tillbehör

Viltkorvar med uppgraderade tillbehör

En riktigt god viltkorv kan uppgraderas ytterligare med smakliga tillbehör. Mat som smakar extra gott utomhus!

Gör så här:

  1. Lägg dina favoritkorvar stadigt på grillgallret på lämpligt avstånd från värmen. Korv smakar bäst om den värms upp över glöden under längre tid, inte direkt i lågorna. 
  2. Under tiden korvarna blir välsmakande på grillgallret ställer du gjutjärnspannan direkt i glöden. Bryn rikligt med smör i pannan, lägg i skivad svamp och smaka av med salt och peppar.
  3. Fräs långsamt den finhackade rödlöken tillsammans med svampen. Resultatet blir en härlig topping till korvarna. Grönkål kan även användas som en knaprig garnering till din korvmåltid!
  4. Strax innan korvarna är klara penslar du grönkålsblad med neutral matolja och saltar och pepprar.
  5. Lägg bladen direkt på gallret en kort stund, så blir de knapriga och fina.

Dressing med pepparrot

Tillsätt gräddfil till önskad mängd finhackad vitlök och smaksätt med socker och citron. Rör om ordentligt! Tillsätt riven pepparrot. Tänk på att pepparrot ger mycket smak med tiden, så häll i den i gräddfilenprecis innan servering.

Förutom smakrik topping är tunnbröd eller ett gott korvbröd perfekt som tillbehör. Pricken över i:et är rårörda lingon. Smaklig måltid!

Ingredienser

  • Viltkorv
  • Champinjoner
  • Trumpetsvamp
  • Rödlök
  • Grönkål
  • Lingon
  • Pepparrot
  • Gräddfil
  • Vitlök
  • Socker
  • Citron
Tidigare inlägg Nästa inlägg